Benodigdheden voor 4 personen
- Penne 400 gr
- Crème fraiche 200 gr
- Gerookte spekreepjes 250 gr
- Italiaanse kaas 40 gr
- Spinazie
- 3 teentjes knoflook
- Olijfolie 2 eetlepoels
- zwarte peper en zout
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Houd 4 eetlepels kookvocht achter.
Hak de teentjes knoflook fijn. - Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime hapjespan.
Bak hierin de reepjes spek.
Haal de spekjes uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier. - Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan het bakvet van de spekjes.
Fruit hierin de knoflook gedurende 2 minuten op middelhoge temperatuur.
Voeg vervolgens, per handvol, de spinazie toe en laat deze slinken.
Breng op smaak met zout en peper. - Meng hier nu de crème fraiche, het kookvocht en de uitgebakken spekreepjes doorheen.
Voeg eventueel nog zwarte peper toe. - Meng de saus door de voorgekookte pasta en de helft van de geraspte Italiaanse kaas, en laat het geheel nog 1 minuut doorgaren.
- Serveer de pasta met de rest van de geraspte Italiaanse kaas.
Tip:
Ook lekker met gesneden kastagnechampignons of magor (mascarpone met gorgonzola).
Voeg de champignons toe na de knoflook in stap 3.
Vervang de crème fraiche door magor in stap 4.