Rendang

(Sumatraans vleesgerecht)

Benodigdheden

  • 6 ons mager rundvlees.
  • 3 kemerienoten.
  • 3 grote uien.
  • 2 lepels sambal. Of 2 lomboks.
  • 1 lepel koenjit.
  • Nootmuskaat.
  • Djeruksap (citroensap).
  • 2 stukjes laos.
  • 1 sereh.
  • Daun kelampes (blad van soort kruidnagel) of 3 kruitnagels.
  • Zout naar smaak.
  • Santen.

 Bereiding

  • Het vlees in kleine stukjes snijden.
  • De uien, sambal, koenjit, nootmuskaat, citroensap en zout fijnwrijven in de oelekan en de bumbus fruiten in wat olie.
  • De sereh, daun kelampes en laos toevoegen.
  • Ongeveer 3 kopjes santen (uitgeperste melk van de gemalen cocos), erbij doen.
  • Hierin het vlees (ongeveer 1 ½ uur) gaar laten worden, tot de olie eruit komt.
  • Laos, kruidnagel en sereh verwijderen.

Dit gerecht is vrij heet.

Rendang

Smakelijk eten