(heet gekruide en gefruite groenten)
Dit recept kan van verschillende groenten gemaakt worden, bv. Van spercieboontjes, spruitjes, witlof, chinese kool, tahu enz.
Benodigdheden
- 500 gram Spercieboontjes
- 2 ons magere buiklapjes.
- 2 teentjes knoflook.
- 2 grote uien.
- ½ theelepel trassi.
- 1 eierlepel sambal of 3 verse lomboks.
- 1 theelepel keukentamarinde (assem).
- 1 lepeltje suiker.
- 1 stuk laos (soort wortel).
- 2 blaadjes daun salam (soort laurierblad.
- Zout naar smaak.
- 1 klontje boter.
- Vetsin.
Bereiding
- De groenten eerst schoonmaken.
- De buiklapjes zonder zwoerd in dunne reepjes snijden.
- De knoflook snipperen en de uien in dunne ringen snijden.
- Het vlees met de uien en knoflook fruiten in een klontje boter.
(niet bruin laten worden) - Hierna de sambal, trassi, assem, suiker, laos, daun salam en het zout toevoegen.
- Hierin de groenten ongeveer 20 minuten gaar laten worden.
- Eventueel wat water toevoegen, maar het mogen geen natte groenten worden.
- De groenten afmaken met vetsin.
- De groenten opdienen zonder laos en daun salam.
Tip:
Bij specieboontjes kun je wat champignons doen.
I.p.v. sambal of lomboks kun je ook rode paprika’s gebruiken.
Smakelijk eten