Gegratineerde zalmtournedos met room
Ingrediënten: ( 4 pers.)
- 4 zalmtournedos
- zout
- peper
- 5 gram boter
- 5 takjes peterselie
- 4 sprieten bieslook
- 2 tomaten
- 200 ml. slagroom
- 1 eierdooier
- 1,5 lepel citroensap
- 150 gram cocktailgarnalen
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 225 graden.
- Tournedos bestrooien met zout en peper.
- Ondiepe ovenschaal dik invetten met boter.
- Peterselie en bieslook fijn knippen.
- Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Tomaat in kleine blokjes snijden.
- Slagroom kloppen met eierdooier en citroensap.
- Pittig op smaak brengen met zout en peper.
- Kruiden erdoor doen.
- Tomaat en garnalen in schaal verdelen en vis erop leggen.
- Roommengsel over vis doen en in het midden van de oven 15 minuten bakken.
Eet smakelijk!!!! Mirjam