(Tahu = geplette sojabonen)
Benodigdheden
- 1 Tahu voor 4 personen
- 2 ons Taugé
- eventueel 2 gekookte eieren
- 1 teentje knoflook.
- ½ lepeltje sambal
- 2 kemerienoten
- Zout, ketjap, azijn, gebakken uien
Bereiding
- De Tahu in blokjes snijden en bakken in sojaolie.
- De Taugé eerst schoonmaken d.w.z. de groene dopjes zoveel mogelijk verwijderen, daarna 1 minuut laten koken in ruim water.
- Een sausje maken van de fijn gestampte knoflook, sambal, de fijngestampte kemerie noten en een lepeltje zout.
- Samen even fruiten in boter, waarna een scheutje water, de ketjap en azijn wordt toegevoegd.
- In een schaal eerst de gebakken tahu doen, daarna de gekookte taugé opleggen en een handje gebakken uien en eventueel wat gekookte eieren.
- Het sausje hieroverheen gieten en zo opdienen.
Tip: In plaats van gebakken uien kan je ook selderie gebruiken.
Smakelijk eten.