(Ingemaakte gezuurde groente)
Benodigdheden
- Gesneden spercieboontjes of snijboontjes.
- Gesneden worteltjes.
- Gesneden witte kool.
- Taugé.
- Gesneden komkommer.
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemerienoten.
- 2 theelepeltjes koenjit (soort safraan)
- 1 thelepel djahépoeder of liever en stukje verse djahéknol (soort gember)
- 1 theelepeltje sambal of 2 verse lomboks.
- Kopje azijn en wat water.
- 1 stengel sereh (citroengras)
- Zout en suiker naar smaak.
Bereiding
- De groenten moeten goed klein gesneden en gewassen zijn.
- De knoflook, kemerienoten, koenjit, djahé en sambal goed fijnwrijven op een oelekan.
- Eventuele verse lombok en de verse djahé in zijn geheel gebruiken.
- De bumbus (specerijen) fruiten in wat slaolie. Niet bruin laten worden.
- Daarna water, azijn, sereh, zout en suiker toevoegen.
- Steeds proeven, want dit gerecht moet zuurzoet zijn.
- Hierin de groenten gaar laten worden, maar niet al te zacht koken ongeveer 15 minuten.
- De groenten af laten koelen en koud opdienen.
- Je kunt deze groenten goed bewaren in een afgesloten plastic bakje.
Smakelijk eten.