(geroosterd varkensvlees aan stokjes)
Benodigdheden
- 1 pond magere varkenslappen
- 2 teentjes knoflook
- 1 kopje ketjap manis (zoete)
- 1 eierlepel djahépoeder
- citroensap van ½ citroen
- 2 lepels bruine suiker (gula djawa)
- zout en peper naar smaak
- 1 klontje boter
Bereiding
- De magere varkenslappen in brokken snijden (voor ongever 12 stokjes)
- 2 teentjes knoflook fijn wrijven op de oelekan of men gebruikt de mixbeker van de keuken machine.
- Ketjap, djahé, suiker, citroensap, zout en peper toevoegen.
- Alles goed door elkaar mengen en dan hierin de blokjes vlees doen.
- 1 klontje boter smelten en over de marinade met vlees gieten.
- Het vlees even in laten trekken (liefst 1 nacht)
- Aanrijgen aan stokjes (4 per stokje)
- Roosteren op een grill 2 tot 10 minuten.
Satésausje:
2 kopjes water koken met en beetje zout.
1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel sambal, 1 scheut ketjap, 3 grote lepels pindakaas. Koken tot het sausje wat dikker is geworden.
Afmaken met vetsin.
Smakelijk eten