(Gefruit klapper met nootjes)
Benodigdheden
- 1 ons klapper
- 1 ons pinda’s
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel trassi
- 1 eierlepel ketoembar
- 3 eierlepels assam
- 3 eetlepels bruine suiker of ½ goela djawa
- 2 blaadjes daun salam
- 1 stuk laos
- zout naar smaak
Bereiding
- De ui en knoflook snipperen en fijn wrijven in de oelekan
- De trassi, ketoembar, assam, bruine suiker en zout erbij fijn wrijven.
- De bumbus fruiten in een beetje slaolie en de daun salam en laos erbij doen
- De klapper erdoorheen roeren totdat het helemaal bruin is en droog geworden is.
- Steeds blijven roeren.
- De gebakken pinda’s erbij doen.
- De pinda’s kan je bakken in slaolie als je ongebakken pinda’s hebt.
Smakelijk eten