Seroendeng

(Gefruit klapper met nootjes)

Benodigdheden

  • 1 ons klapper
  • 1 ons pinda’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel trassi
  • 1 eierlepel ketoembar
  • 3 eierlepels assam
  • 3 eetlepels bruine suiker of ½ goela djawa
  • 2 blaadjes daun salam
  • 1 stuk laos
  • zout naar smaak

 Bereiding

  • De ui en knoflook snipperen en fijn wrijven in de oelekan
  • De trassi, ketoembar, assam, bruine suiker en zout erbij fijn wrijven.
  • De bumbus fruiten in een beetje slaolie en de daun salam en laos erbij doen
  • De klapper erdoorheen roeren totdat het helemaal bruin is en droog geworden is.
  • Steeds blijven roeren.
  • De gebakken pinda’s erbij doen.
  • De pinda’s kan je bakken in slaolie als je ongebakken pinda’s hebt.

Smakelijk eten