(Indische naam voor een groentegerecht voor bij de rijsttafel )
Dit kan ook goed gecombineerd worden bij de babi pangang.
Benodigdheden
- Groenten :
witte kool
rebung (boemboeshoots)
paar worteltjes
spercieboontjes
tempé (sojabonen in plakken)
bloemkool
paprika petéh bonen (5 stuks) - 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketoembaar
- 1 theelepel trassi
- 1 lepeltje sambal
- 1 eierlepel assam
- 1 lepeltje suiker
- zout naar smaak
- 1 stuk laos
- ½ liter bouillon, liefst getrokken van vlees of anders met een bouillonblokje met water.
- Veel santen
Bereiding
- De uien en knoflook fijn snipperen en fruiten in wat boter.
- De trassi, sambal, ketoembar,assam, suiker en zout naar smaak toevoegen
- De bouillon erbij doen en 1 stuk laos.
- Hierin de groenten gaar laten worden.
- De groenten die het langst duren er het erst in doen, dus eerst de rebung, witte kool, worteltjes, boontjes, peteh bonen en bloemkool op het laatst
- Voorzichtig erbij doen en heel even aan de kook brengen en dan het vuur uitzetten.
Dit gerecht is pas echt lekker na 1 dag oud.
Smakelijk eten