(Omelet met krab en een gebonden sausje, wat niet bij de indische rijsttafel hoort.)
Benodigdheden
- ½ pond krab of ½ pond garnalen of 3 ons kabeljauwfilet (rauwe of diepvries)
- 1 stengeltje prei
- beetje selderie
- zout en peper naar smaak
- 4 eieren
- vetsin
Bereiding
- De prei in dunne ringen snijden en fruiten in wat boter
- De vis hierbij doen en zout en peper naar smaak toevoegen.
- De vis hierin gaar laten koken (10 minuten)
- De 4 eieren loskloppen met wat zout en de vis hierin doen.
- Even doorroeren, afmaken met wat vetsin
- In een koekepan een klontje boter doen en de omeletten bakken van de vis met ei (2 grote omeletten)
- De omeletten in een schaal doen
Sausje:
- 1 teentje knoflook heel fijn snipperen en fruiten in wat boter.
- 1 kopje water toevoegen met 1 bouillonblokje
- 1 blikje tomatenpuree, klein scheutje ketjap manis, zout eventueel erbij doen en 2 lepeltjes suiker
- Binden met wat aardappelmeel en afmaken met vetsin
- Deze saus over de omeletten gieten.
- Wanneer men het sausje pittig wilt hebben, voeg je er wat sambal aan toe.
Smakelijk eten