(Klein voorgerecht)
Benodigdheden
- 4 ons magere buiklapjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 stengel prei
- ½ witte kool
- 1 blikje rebung (bamboeshoots)
- 1 blok tahu
- ½ pond taugé
- eventueel 2 ons garnalen
- selderie
- zout en peper naar smaak
- vetsin
Bereiding
- Het vlees in kleine reepjes snijden en fruiten in een beetje slaolie totdat het half gaar is geworden
- De knoflook snipperen en erbij fruiten
- De rebung heel dun gesneden plus de witte kool dun gesneden eraan toevoegen
- Dan de gesneden prei erbij doen
- De tahu eerst in slaolie gaar bakken en dan in dunne reepjes snijden en bij de groenten doen
- De taugé goed wassen en uit laten lekken en op het laatst erdoorheen doen
- De groenten afmaken met selderie en op smaak maken met zout en peper en chinese ketjap
- Afmaken met vetsin
Loempiavelletjes:
Men kan deze kant en klaar kopen bij de Indische winkel, maar je kan ze ook zelf maken.
Benodigdheden:
- 1 pond patentbloem
- 1 ei
- ongeveer 1 liter water
- zout
Bereiding:
- Het ei loskloppen
- 1 liter water eraan toevoegen
- De patentbloem al roerend erdoorheen roeren
- Dit beslag mag niet te dik worden
- Een beetje zout en eventueel een klein scheutje melk erbij doen
- In een koekepan liefst zo glad mogelijk pannekoekjes bakken in slaolie.
- Elke keer de pan insmeren met wat slaolie
- De velletjes moeten zo dun en krokant mogelijk zijn
- Als de velletjes klaar zijn, vul je ze met een lepel van de groenten
- Je plakt de loempia’s dicht met plaksel, gemaakt van meel met een beetje water.
- Alle kanten goed dicht plakken, anders springen ze open bij het bakken.
- De loempia’s worden in warme slaolie bruin gebakken
Smakelijk eten