Pangsit

(Chinees voorgerecht)

 Benodigdheden

  • 1 ons garnalen
  • 2 ons varkensgehakt
  • zout en peper naar smaak
  • knoflookpoeder
  • fijngesneden selderie
  • versin

Bereiding

  • De garnalen en gehakt zo fijn mogelijk klein maken
  • Zout, peper en knoflookpoeder toevoegen
  • beetje selderie toevoegen
  • Heel even in een beetje slaolie fruiten
  • afmaken met vetsin
  • Het vulsel laten afkoelen

Voor Pangsit gebruikt men het liefst kant en klare velletjes uit de diepvries.
Deze moeten even ontdooit worden en daarna meteen verwerkt worden.
Voor Pangsit in vieren delen
Telkens wat vulling in een vierkant velletje stoppen en in een driekantje vouwen.
Dichtmaken met wat eiwit.
De Pangsit bakken in hete slaolie.
Uit laten lekken en opdienen met hetzelfde sausje als van de loempia’s dus gezeefd.
Warm gegeten.

Smakelijk eten