Kerriesoep met kip en rozijnen

(Eenvoudig groentegerecht met ei)

Benodigdheden

  • 4 sjalotjes
  • 40 gram boter
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 liter kokend water
  • 2 kipbouillon tabletten
  • 4 eetlepels gewelde rozijnen
  • 100 gram gerookte kipfiletreepjes
  • 2 eierdooiers
  • 100 ml. room

Bereiding

  • Snij de sjalotjes fijn, doe ze in de  schaal van 2 liter.
  • Voeg daarbij de boter en de kerrie, roer dit door en zet het 3-4 min. in de magnetron op vol vermogen.
  • Voeg er daarna het kokende water, de bouillonblokjes, de rozijnen en de kipfitet bij.
  • Zet terug in de magnetron. 5 minuten op vol vermogen, evt. iets lager als u maar zeker weet dat het kookt.
  • Shake in de shaker de eierdooiers door de room en giet dit al roerende bij de soep. Zet het nog even onafgedekt terug in de magnetron. 20 seconden

Smakelijk eten