Benodigdheden
- 500 gram rode paprika
- 1 ui
- 20 gram boter
- 3 eetl. witte wijn
- zout en peper
- 100 gram kruidenroomkaas
- 500 ml groente of gevogelte bouillon
Bereiding
- De paprika’s halveren, in vieren snijden en zaad en zaadlijsten verwijderen.
- Het vruchtvlees fijn snijden met de quickchef.
- De ui met de turbochef fijn snijden. Paprika, ui, boter, bouillon, wijn, zout en peper in een schaal doen.
- Afgedekt op vol vermogen gedurende 8 minuten verwarmen en vervolgens nog eens 8 minuten op 450 Watt.
- Met de aardappelstamper de soep pureren en op borden scheppen.
- Met een lepel van de kaas ovaaltjes afsteken, in de soep laten glijden en meteen serveren.
- Ipv de roomkaas kun je ook 10 gram zachte boter mengen met 2 eidooiers, 40 gram kwark en 40 gram paneermeel.
- Hiervan kleine ovaaltjes maken en aan de soep toevoegen en 5 minuten laten intrekken.
Smakelijk eten