Paprikasoep

 Benodigdheden

  • 500 gram rode paprika
  • 1 ui
  • 20 gram boter
  • 3 eetl. witte wijn
  • zout en peper
  • 100 gram kruidenroomkaas
  • 500 ml groente of gevogelte bouillon

Bereiding

  • De paprika’s halveren, in vieren snijden en zaad en zaadlijsten verwijderen.
  • Het vruchtvlees fijn snijden met de quickchef.
  • De ui met de turbochef fijn snijden. Paprika, ui, boter, bouillon, wijn, zout en peper in een schaal doen.
  • Afgedekt op vol vermogen gedurende 8 minuten verwarmen en vervolgens nog eens 8 minuten op 450 Watt.
  • Met de aardappelstamper de soep pureren en op borden scheppen.
  • Met een lepel van de kaas ovaaltjes afsteken, in de soep laten glijden en meteen serveren.
  • Ipv de roomkaas kun je ook 10 gram zachte boter mengen met 2 eidooiers, 40 gram kwark en 40 gram paneermeel.
  • Hiervan kleine ovaaltjes maken en aan de soep toevoegen en 5 minuten laten intrekken.

Smakelijk eten