Benodigdheden
- 500 gram champignons
- 2 grote uien
- 2 bouillonblokjes
- 1½ liter heet water
- 2 eetlepels bloem
- l melk
- 10 gram boter
- Zout, peper
- nootmuskaat
Bereiding
- Smelt de boter in 30 seconden in de schaal in de magnetron.
- Hak de champignons grof in de Quickchef.
- Doe heet water in de maatkan.
- Voeg hierbij de champignons, ui en verkruimelde bouillonblokjes.
- Zet dit 4 minuten op vol vermogen in de magnetron.
- Meng de melk, bloem, peper, zout en nootmuskaat in de Quickshaker en meng dit bij de champignonmassa.
- Breng dit aan de kook (2 minuten afgedekt op vol vermogen), af en toe doorroeren, het mengsel gaat zich binden.
- Vul dit aan met het warme water en verhit nog 5 minuten.
Champignon creme soep
Benodigdheden
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 1 blikje champignons
- ½ liter heet water
- 3 theelepels bouillonpoeder
- peterselie
- peper en zout
Bereiding:
- Smelt de boter in 30 seconden in de Maatkan in de magnetron.
- Spatel de bloem door de boter tot een klontloos papje.
- Kook een ½ liter water in de waterkoker en doe dit al roerend in de Maatkan.
- Voeg de inhoud van het blikje champignons samen met het bouillonpoeder toe in de Maatkan.
- Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Zet de Maatkan 2,5 minuut in de magnetron op 750 Watt en roer tussentijds een keer door.
- Even laten nagaren
Smakelijk eten