Champignon-(creme)-soep

 Benodigdheden

  • 500 gram champignons
  • 2 grote uien
  • 2 bouillonblokjes
  • 1½ liter heet water
  • 2 eetlepels bloem
  • l melk
  • 10 gram boter
  • Zout, peper
  • nootmuskaat

Bereiding

  • Smelt de boter in 30 seconden in de schaal in de magnetron.
  • Hak de champignons grof in de Quickchef.
  • Doe heet water in de maatkan.
  • Voeg hierbij de champignons, ui en verkruimelde bouillonblokjes.
  • Zet dit 4 minuten op vol vermogen in de magnetron.
  • Meng de melk, bloem, peper, zout en nootmuskaat in de Quickshaker en meng dit bij de champignonmassa.
  • Breng dit aan de kook (2 minuten afgedekt op vol vermogen), af en toe doorroeren, het mengsel gaat zich binden.
  • Vul dit aan met het warme water en verhit nog 5 minuten.

Champignon creme soep

Benodigdheden

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 blikje champignons
  • ½ liter heet water
  • 3 theelepels bouillonpoeder
  • peterselie
  • peper en zout

Bereiding:

  • Smelt de boter in 30 seconden in de Maatkan in de magnetron.
  • Spatel de bloem door de boter tot een klontloos papje.
  • Kook een ½ liter water in de waterkoker en doe dit al roerend in de Maatkan.
  • Voeg de inhoud van het blikje champignons samen met het bouillonpoeder toe in de Maatkan.
  • Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Zet de Maatkan 2,5 minuut in de magnetron op 750 Watt en roer tussentijds een keer door.
  • Even laten nagaren

Smakelijk eten