Courgettesoep met gerookte forel

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 courgette
  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3/4 liter water
  • 2 goudbouillon blokken of tuinkruiden bouillonblokken
  • Gerookte filet forel 100 gr
  • Peper en zout
  • Boter

Bereiding:

  • Uien snipperen
  • Was de courgette en verwijder de uiteinden van de courgettes en snijdt ze in blokjes.
  • Fruit de uien in boter
  • Doe de courgettes erbij en bak even mee, daarna de knoflook
  • Bouillonblokjes versnipperen en met het water erbij doen
  • De helft van de Forel in kleine stukjes snijden en ook erbij doen
  • 15 minuten koken
  • Pan van het vuur en met de staafmixer pureren
  • De rest van de Forel in stukjes erbij doen en even mee opwarmen
  • Op smaak brengen met peper en zout
  • Event. een beetje room

Van Wim Paridaans