Benodigdheden
- 50 gram soepgroenten
- 1 bouillonblokje
- 2 eetlepels vermicelli
- Peterselie
- 500 ml warm water
- Kleine gehaktballetjes
- Peper en zout
Bereiding
- Groenten wassen en fijnsnijden evt. met de turbochef. Peterselie hakken.
- Groenten samen met het bouillonblokje en het water (zo warm mogelijk) in de maatkan doen.
- In de magnetron aan de kook brengen (afgedekt ca. 5-7 minuten op vol vermogen= 800Watt).
- Doe de balletjes erbij en nog 3-5 minuten, afgedekt, op half vermogen in de magnetron.
- 5 minuten laten nagaren en naar smaak zout en peper toevoegen
Smakelijk eten
Groentensoep met balletjes
Benodigdheden:
- 2 bouillonblokjes
- 50 gr. fijngehakte ui
- 30 gr. fijngesneden selderij
- 100 gr. fijngesneden prei
- 3 eetlepels vermicelli
- 60 gr. taugé
- 50 gr. fijngesneden paksoi
- 1,5 liter water
- 1 eetlepel sojasaus
- 250 gr. gehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- peper en zout
Bereiding:
- Breng het water in een waterkoker aan de kook.
- Giet hiervan 1 liter in de schaal en doe hierbij de bouillonblokjes en de soepgroente (ui, selderij, prei).
- Zet de schaal met deksel erop voor 4 minuten in de magnetron op vol vermogen.
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel en peper en zout naar smaak. Draai hiervan soepballetjes.
- Roer de soep goed door en voeg de balletjes en de vermicelli toe, samen met de taugé en de paksoi.
- Zet het geheel weer voor 5 minuten in de magnetron op vol vermogen en laat het daarna nog 2 minuten nagaren.
- Vul het overige hete water aan tot in totaal 2 liter en werk af met de sojasaus.