Loempia’s

(Klein voorgerecht)

 Benodigdheden

  •  4 ons magere buiklapjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stengel prei
  • ½ witte kool
  • 1 blikje rebung (bamboeshoots)
  • 1 blok tahu
  • ½ pond taugé
  • eventueel 2 ons garnalen
  • selderie
  • zout en peper naar smaak
  • vetsin

Bereiding

  • Het vlees in kleine reepjes snijden en fruiten in een beetje slaolie totdat het half gaar is geworden
  • De knoflook snipperen en erbij fruiten
  • De rebung heel dun gesneden plus de witte kool dun gesneden eraan toevoegen
  • Dan de gesneden prei erbij doen
  • De tahu eerst in slaolie gaar bakken en dan in dunne reepjes snijden en bij de groenten doen
  • De taugé goed wassen en uit laten lekken en op het laatst erdoorheen doen
  • De groenten afmaken met selderie en op smaak maken met zout en peper en chinese ketjap
  • Afmaken met vetsin

Loempiavelletjes:
Men kan deze kant en klaar kopen bij de Indische winkel, maar je kan ze ook zelf maken.

Benodigdheden:

  • 1 pond patentbloem
  • 1 ei
  • ongeveer 1 liter water
  • zout

Bereiding:

  • Het ei loskloppen
  • 1 liter water eraan toevoegen
  • De patentbloem al roerend erdoorheen roeren
  • Dit beslag mag niet te dik worden
  • Een beetje zout en eventueel een klein scheutje melk erbij doen
  • In een koekepan liefst zo glad mogelijk pannekoekjes bakken in slaolie.
  • Elke keer de pan insmeren met wat slaolie
  • De velletjes moeten zo dun en krokant mogelijk zijn
  • Als de velletjes klaar zijn, vul je ze met een lepel van de groenten
  • Je plakt de loempia’s dicht met plaksel, gemaakt van meel met een beetje water.
  • Alle kanten goed dicht plakken, anders springen ze open bij het bakken.
  • De loempia’s worden in warme slaolie bruin gebakken

Smakelijk eten