(Koud groentengerecht)
Benodigdheden
- 1 krop sla
- ¼ of ½ komkommer
- 3 tomaten
- een beetje gesneden witte kool of 1 ons Taugé
- 1 ons spercieboontjes
- ½ tahu en eventueel ½ tempé
- 2 gekookte eieren
- gefruite uitjes
Bereiding
- De sla goed schoonmaken en uit laten lekken
- De komkommer in dunne schijfjes snijden en over de sla leggen
- De tomaten in dunne ringen erop leggen
- De witte kool half gaar koken en dan op de tomaten leggen of de taugé, die eventjes gekookt heeft
- De spercieboontjes half gaar koken en ook weer hierop leggen
- De gebakken tahu en de gebakken tempé eroverheen leggen
- De 2 hard gekookte eieren in schijfjes erbij leggen.
- Strooi dan een beetje gebakken uien hieroverheen.
Als jedit gaat eten, pak ieder wat van de groenten en eet het met een sausje apart eroverheen op. Nootjes apart
Sausje:
Benodigdheden:
- 1 lepeltje sambal
- 2 theelepels trassi
- 2 lepeltjes assam
- 2 lepels suiker
- zout naar smaak
- 2 kopjes water
- en paar lepels pindakaas
Bereiding:
- In een pannetje wat slaolie doen en hierin de sambal, trassi, assam, suiker en zout fruiten.
- 2 kopjes water erbij doen
- een paar lepels pindakaas toevoegen
- Opkoken totdat het wat dikker is geworden.
Dit sausje opdienen bij de groenten.
Er wordt hierbij ook kroepoek gedaan.
Een wat uitgebreider groentengerecht heet gao gado (zonder rijst)
Hier komt nog wat gekookte aardappelen bij en wat gesneden gekookte kip en longtong (dit is koude kleefrijst)
Over de groenten komt dan nog wat gesneden selderie en een ander pindasausje.
Het pindasausje voor de gado gado:
Benodigdheden:
- 1 lepeltje sambal
- 1 lepeltje trassi
- zout
- 1 eierlepel assam
- 2 kopjes santen
- paar lepels pndakaas
Bereiding:
- sambal, trassi en zout fruiten in een beetje slaolie
- De assam toevoegen en de santen (cocosmelk) erbij doen
- De pindakaas erbij doen en de saus een beetje koken tot de juiste dikte.
- Dan het sausje door een zeef halen en opdienen bij de groenten of zo geheten gado gado
- Hierbij de kroepoek doen..
Smakelijk eten