Ajam Pangang

(geroosterde kip in ketjapsaus)

Benodigdheden

  • 1 kip.
  • 3 teentjes bawang putih (knoflook).
  • 2 grote uien.
  • 1 lepel sambal oelek of 2 spaanse pepers (lomboks).
  • ½ kopje ketjap manis (zoet).
  • Citroensap (djeroek).
  • Zout.
  • Een beetje gula djawa (bruine suiker).
  • Klontje boter.
  • Vetsin.

 Bereiding

  • De kip eerst opensnijden.
  • De knoflook en de uien snipperen en fruiten in wat boter, niet bruin laten worden.
  • Sambal, ketjap, citroensap, suiker en zout naar smaak toevoegen.
  • Hierin de kip gaar laten worden. Eventueel een beetje water erbij doen voor wat jus.
  • Afmaken met vetsin
  • Nadat de kip is gaar geworden, de kip overdoen in een vuurvaste schaal en in de oven plaatsen.
  • De oven op ¾ zetten en de kip in ongeveer 20 minuten bruin laten worden.
  • Wanneer de kip klaar is, de saus over de kip gieten en zo opdienen.

Smakelijk eten