(Sumatraans vleesgerecht)
Benodigdheden
- 6 ons mager rundvlees.
- 3 kemerienoten.
- 3 grote uien.
- 2 lepels sambal. Of 2 lomboks.
- 1 lepel koenjit.
- Nootmuskaat.
- Djeruksap (citroensap).
- 2 stukjes laos.
- 1 sereh.
- Daun kelampes (blad van soort kruidnagel) of 3 kruitnagels.
- Zout naar smaak.
- Santen.
Bereiding
- Het vlees in kleine stukjes snijden.
- De uien, sambal, koenjit, nootmuskaat, citroensap en zout fijnwrijven in de oelekan en de bumbus fruiten in wat olie.
- De sereh, daun kelampes en laos toevoegen.
- Ongeveer 3 kopjes santen (uitgeperste melk van de gemalen cocos), erbij doen.
- Hierin het vlees (ongeveer 1 ½ uur) gaar laten worden, tot de olie eruit komt.
- Laos, kruidnagel en sereh verwijderen.
Dit gerecht is vrij heet.
Smakelijk eten