Sambal Goreng Ati

(levertjes) of (telor:ei)
Heet gekruid met santen (cocosmelk)

Benodigdheden

  • ½ pond kippelevertjes en of 2 eieren, hard gekookt.
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eierlepel sambal
  • 1 theelepel trassi
  • 1 eierlepel assem (keukentamarinde)
  • 1 lepeltje suiker
  • zout naar smaak
  • 2 blaadjes daun salam
  • 1 stuk laos
  • 1 bouillonblokje
  • 1 kopje santen

 Bereiding

  • De uien en knoflook snipperen en fruiten in een beetje boter
  • Trassi, sambal, zout, assem, suiker toevoegen
  • Kopje water erbij doen met 1 bouillonblokje
  • 2 blaadjes daun salam en 1 stuk laos erbij doen
  • De santen erbij doen en hierin de levertjes gaar laten worden in ongeveer 30 minuten

Het gerecht moet heet gegeten worden en is iets dikker geworden door het koken. De eieren kunnen eventueel megekookt worden.

Smakelijk eten