(Heet gekruid en gefruit, droog gebakken frietjes)
Benodigdheden
- 1 zakje frietjes
- ½ tempé
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 lepeltje sambal
- 1 lepeltje zout
- 1 theelepeltje trassie
- 3 eetlepels assam
- 2 grote lepels basterd suiker (gula djawa)
- 1 stuk sereh
- 1 laos
- paar blaadjes daun salam
- kopje water
Bereiding
- 2 teentjes knoflook en de ui heel fijn snipperen en fruiten in wat boter tot het bruin is geworden.
- De tempé heel fijn snijden en bruin bakken in slaolie
- In een wadjan wat slaolie doen en hierin fruiten:
- de gefruite uien en knoflook
- 1 lepeltje sambal, zout, trassi, veel assam, de bruine basterd suiker
- een beetje water toevoegen en op laten koken
- de stengel sereh, de blaadjes daun salam erbij doen
- de frietjes en de gebakken tempe erdoorheen roeren totdat het gerecht helemaal droog is.
- Goed roeren, anders bakt het aan.
Dit gerecht is eveneens een bijgerecht voor de rijsttafel, waarvan niet teveel van gegeten wordt.
Smakelijk eten